Ik ben Sandra

Even voorstellen…

Sandra tieneryoga-6

Mijn naam is Sandra Diependaal en ik ben moeder van een prachtige zoon en dochter.

In de jaren dat mijn kinderen nog klein waren had ik het te druk met van alles:  ik werkte, wilde het huis perfect schoon hebben en deed mijn uiterste best om door iedereen aardig gevonden te worden.  Dit werd mij teveel en ik raakte overspannen…Ook kreeg ik last van hyperventilatie, wat ik echt verschrikkelijk vond.

Van de huisarts kreeg ik kalmeringstabletten en slaappillen voorgeschreven, maar die wilde ik niet te lang slikken dus ging ik op yoga.

Wat een verademing was dat! Ik wist niet dat het bestond…ontspannen! Ook leerde ik daar om mijn ademhaling onder controle te houden. Het ging al snel beter met me, maar ik bleef op yoga. Ook het bewust worden van mijn lichaam en de spanning die ik, vooral in mijn schouders,  vasthield vond ik een openbaring.

8 jaar lang volgde ik de yogalessen.

Het ‘toeval’ wilde dat er op mijn werk ook yoga gegeven werd en op een ochtend kwam de docent niet opdagen. De mensen stonden al te wachten in de zaal, maar geen docent. Ik bood aan om wat oefeningen met ze te doen, ik deed immers al 8 jaar aan yoga.

De mensen waren erg enthousiast en vonden mijn stem heel prettig. De week erna mocht ik weer invallen en had toen wat meer tijd om een les voor te bereiden. Ook ik raakte enthousiast en besloot om de opleiding aan de Yoga Academie Nederland te gaan volgen.

Een 4-jarige opleiding, maar als ik yogales zou gaan geven, wilde ik er wel alles van weten.

Dit bleek een fantastische opleiding waar ik ontzettend veel geleerd heb. Toen ik begon met de opleiding ben ik ook meteen les gaan geven, dus ik kon het geleerde meteen in praktijk brengen.

Al snel gaf ik 5 lessen per week. Geweldig vond ik het om mensen tot rust te brengen. Wat ik wel jammer vond was dat de meeste mensen pas rond hun 40ste er achter kwamen dat je ook kunt ontspannen. Dus ik besloot om ook een Tiener groep te starten. Dit was pas echt genieten! Wat heerlijk om die jongeren een uurtje rust te bezorgen in hun drukke leven.

Op dit moment geef ik nog steeds 5 lessen aan volwassenen, sommige mensen zitten al 8 jaar bij me in de les. De Tiener Yoga ben ik aan het uitbreiden naar 3 lessen in de week.

Intussen heb ik ook de opleiding Zwangerschapsyoga gevolgd, daar ga ik ook een groep voor opzetten.

Vóór de yoga raakte ik al in contact met Reiki. In 2003 behaalde ik mijn Reiki I certificaat en in 2006 Reiki II. Ook een hele fijne manier om mensen te laten ontspannen en om ze nieuwe energie te geven.

Onlangs heb ik een idee dat al jaren in mijn hoofd zit gerealiseerd, ik heb een app gemaakt met meditatie- en ontspanningsoefeningen.

Ondanks dat ik het vreselijk vond om overspannen te zijn, ben ik achteraf dankbaar dat ik het heb meegemaakt. Anders was ik nooit gekomen waar ik nu ben. Ik ben blij dat ik yoga en Reiki door mag geven!

Warme groet,
Sandra

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s