Reiki bij kanker

reiki

Kankerpatiënten in de Verenigde Staten ontvangen steeds vaker een Reiki-behandeling. Reiki wordt ingezet tegen klachten die ontstaan als gevolg van de ziekte: misselijkheid, vermoeidheid, angsten en pijnklachten. Diverse studies wijzen op een positief effect bij de patiënten. Wetenschappers benadrukken tegelijkertijd dat intensiever onderzoek nodig is. Dat meldt The Wall Street Journal.

Reikibehandeling in kankercentrum.
De laatste jaren bieden veel Amerikaanse kankercentra Reiki aan als vorm van behandeling tegen de ziekte en de bijwerkingen van chemotherapie.
Bij de Reiki-behandeling plaatst de behandelaar de hand enkele minuten lichtjes op of boven het te behandelen gebied. Door dit subtiele contact wordt Reiki als prettig ervaren door de patiënt, die vaak te ziek is voor een steviger massage.

Reiki heeft een zeer ontspannend effect. Artsen onderschrijven de weldadige werking. Deborah Steele, patiëntmanager bij kankercentrum Norris Cotton in Lebanon, New Hampshire: “Hoe het werkt is een raadsel, maar we zien de mate van verlichting die het brengt”.
Volgens sommige wetenschappers is het effect te verklaren door de warmte van de hand, en het gevoel dat iemand zorgt voor de patiënt.
Andere wetenschappers vinden de werking van Reiki nog onvoldoende bewezen, en bieden dit niet aan aan hun patiënten.
Zij stellen dat langer en grondiger onderzoek nodig is om een positief effect van Reiki vast te kunnen stellen. Eerder wezen studies in 2004 en 2007 op een verbetering in de levenskwaliteit bij patiënten, nadat zij respectievelijk een lichte massage (2004) en een reiki-behandeling (2007) ontvingen.

Bron: Wallstreet Journal

Wil je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek of behandeling, neem dan contact met me op.

Warme groet,

Sandra

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s