Reiki

reikiafbeelding

Wat is Reiki?

Reiki is een zeer oude heelkunst, die door velen wordt vergeleken met magnetiseren. Veel mensen weten wel ongeveer wat magnetiseren is en de vergelijking hiermee is dan ook een goede manier om aan diegenen die nog nooit van Reiki gehoord hebben, uit te leggen wat het is. Want Reiki is, net als magnetiseren, te omschrijven als: helen met de handen. Toch zijn er ook veel verschillen tussen de twee heelkunsten…Universele levensenergie.

Reiki is een Japans woord en betekent Universele Levensenergie, een energie die stroomt door alles wat leeft en onuitputtelijk is. Ki betekent energie en Rei staat voor kosmos. Het is een natuurlijke geneeskracht die iedereen in zich heeft en door een Reiki-kanaal via de handen naar buiten kan stromen om jezelf of iemand anders te behandelen. Door middel van Reiki-initiaties kan dit kanaal, wat bij veel mensen in onze maatschappij gesloten is, opnieuw worden geopend.
Reiki is niet aan een religie gebonden. Iedereen die een Reiki-kanaal wil zijn kan dit worden. Mits je gezond van geest bent en je intenties goed zijn.

Met Reiki kun je anderen behandelen, maar ook jezelf. Een Reiki-behandeling betekent heling op zowel lichamelijk, als geestelijk, als emotioneel niveau. En dit geldt voor zowel de ontvanger als de behandelaar. Reiki brengt lichaam en geest in balans en dat is iets waar veel mensen in de westerse wereld tegenwoordig behoefte aan hebben. Het heft blokkades in ons (energetisch) lichaam op, het bevordert zelfheling en zorgt voor evenwicht.

Via de kruin stroomt de energie bij de ingewijde naar binnen om vervolgens via de handen weer naar buiten te stromen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s