Begin de dag met de Zonnegroet!

zonnegroetrondfoto

Sta je ook wel eens (of vaak) op met stijve spieren? Je heupen voelen stijf of je schouders en nek…dan is het goed om vlak na het opstaan de Zonnegroet te doen. Ook als je het gevoel hebt dat je te weinig energie hebt om de dag door te komen, laad je jezelf op door een aantal keer de Zonnegroet te doen.

Rol je matje uit, het liefs voor open raam of deur en bij mooi weer kan het natuurlijk ook buiten als je daar een mogelijkheid voor hebt.

Kom staan voor op je matje, met je voeten iets uit elkaar (onder je heupen). Zet je handen voor je borst tegen elkaar. Op de inademing breng je je armen omhoog en buig je iets naar achteren.
Uitademend buig je vanuit je heupen naar voren, je handen naar de grond. Op de inademing zet je je linkervoet in een grote stap naar achteren (de Hardlopershouding) en richt je je hoofd op.
Uitademend zet je je rechtervoet naast je linker en breng je je heupen omhoog, hoofd omlaag (de Hondhouding).

Blijf uitgeademd terwijl je het gewicht boven je handen brengt (de opdrukhouding) en zak rustig door je armen naar de grond. Op de inademing strek je je armen en kijk je naar de zon, de heupen blijven laag.

Uitademend kom je weer in de Hond, heupen omhoog, hoofd omlaag. Inademend zet je je linkervoet in een grote stap naar voren (Hardlopershouding), hoofd opgericht.

Dan je rechtervoet erbij op de uitademing. Inademend kom je omhoog en breng je je armen iets naar achteren.

Op de uitademing zet je je handen weer voor je borst tegen elkaar. Adem zo even door en doe dan hetzelfde maar zet dan je rechtervoet eerst naar achteren met de Hardlopershouding.

Herhaal de Zonnegroet zo vaak je wilt en voel dan na wat deze oefening met je doet. Alle spieren zijn gerekt, de gewrichten gesmeerd en begin zo je dag vol energie!

Zonnige Groet, Sandra

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s