Tieneryoga bij ADHD en autisme, een mooie ervaring…

 

adhd-footer-600x301

Zo’n 3 jaar geleden kwam er een jongen bij mij op yoga, die altijd last had van hoofdpijn. De jongen was autistisch en werd door zijn begeleider iedere week vanuit Amsterdam naar Heemstede gebracht voor de yoga.

De jongen had geen contact met de andere kinderen, liep met zijn arm voor zijn gezicht rechtstreeks naar het matje dat het dichts bij mij lag. Geen woord zei hij, maar deed alle oefeningen mee. Iedere keer dat ik hem zag was hij meer ontspannen, met steeds vaker een glimlach op zijn gezicht. De begeleider vertelde dat de hoofdpijn veel minder was en dat hij echt een vrolijke jongen was geworden. Mooi was het om te zien wat de yoga met hem deed en ook heel fijn om te zien dat hij door de andere kinderen geaccepteerd werd.

Later kwam er een jongen in de groep die heel druk was. Ik hou er niet van om etiketjes te plakken, maar deze jongen leed vast aan ADHD. Geen moment kon hij stil liggen of de aandacht bij zichzelf houden. Te storend voor in de groep.

Toch zag ik dat de yoga hem goed deed, dus stelde aan hemzelf en zijn ouders voor om hem een paar weken apart yogales te geven. Beiden waren enthousiast en zo gingen we samen in een kleinere ruimte oefeningen doen. Hij mocht iedere week aangeven welke houding of oefening hij graag wilde doen. En samen een kopje thee drinken aan het einde van de les vond hij heel gezellig!

Na een paar weken kon deze jongen weer terug in de groep en het ging veel beter! Hij leidde niet meer af, deed alles mee en kon zelfs stil blijven liggen tijdens de eindontspanning.

Deze ervaringen zorgen ervoor dat Tiener Yoga geven het mooiste is wat er is!

Liefs van een gelukkige yogajuf 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s